امروز : سه شنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۲ - 16 جماد أول 1445
💢ضرورت راهبرد تهاجمی در عصر حاضر
▫️قرآن کریم در مورد یهودیان که دشمنان اول اسلام معرفی شده اند می فرماید :
لَا یُقَاتِلُونَکُم جَمِیعًا اِلَّا فِی قُرًی مُّحَصَّنَهٍ اَو مِن وَرَاءِ جُدُرٍ بَاسُهُم بَینَهُم شَدِیدُ تَحسَبُهُم جَمِیعًا وَ قُلُوبُهُم شَتَّی ذَلِکَ بِاَنَّهُم قَومُ لَّا یَعقِلُونَ
این ها (یهودیان) “رو در رو نخواهند شد ” باید پشت سلاح های سنگین بنشینند و بجنگند. این ها باید پشت سنگر ها باشند و فعالیت کنند، نمی توانند رو در رو بیایند، نمی توانند از سنگرهای خودشان خارج شوند، باید پشت سنگر خود پنهان شوند تا فعال باشند در (قُرًی مُحَصَّنَه) .
قُرًی مُحَصَّنَه را قرآن کریم عیب و نقص جنگجو می داند و این را علامت آسیب پذیری و عامل شکسست می داند .
می فرماید قلعه دشمن را بشکنید ، تسلیم خواهد شد.
وارد “حصارش بشو” دستش را بالا می کند. زره اش را از او بگیر، سلاح سنگینش را بگیر، تسلیم تو خواهد شد. او محال است (قتال)کند ، مگر اینکه پشت دیوار باشد.تو دیوار را خراب کن، این دیگر تسلیم توست..
🔹رویکرد تهاجمی در اسلام و انقلاب اسلامی
در صدر اسلام و در ابتداء رویکرد پیامبر(ص) بیشتر در حوزه معرفی وتبلیغ دین و در کنار آن، تعامل با کفار و دفع شَر آنان بوده است(رویکرد تدافعی) و لیکن در ادامه با توجه به شرایط موجود، انگیزه های مسلمانان مدینه وگستاخی های روز افزون کفار قریش، مصلحت مسلمانان را در تغییر راهبرد تشخیص دادند و دستور مهیا شدن برای جنگ بَدر را اعلام فرمودند..(رویکرد تهاجمی)
در تاریخ معاصر ایران هم ثابت شده، در ارتباط مستقیم و غیر مستیقم با استکبار جهانی هرکجا بیش از حّد منطقی سعی در تعامل بوده، علاوه بر بیشتر شدن گستاخی و زیاده خواهی ها، آنان را دچار اشتباهات محاسباتی کرده و لیکن در نهایت ضررش را کشور و مردم متحمل شده اند
بر اساس شواهد، قرائن و و اقعیت های موجود (فیلم ، مستندات، نَقل قول ها)، در انقلاب اسلامی اگر به همه ی فرامین و رهنمود های ولی مطلقه فقیه که در ابتداء حضرت امام خمینی (ره) و هم اکنون امام خامنه ای مدظله العالی هستند به درستی عمل می شد قطعاً جایگاه و وضعیت کشور وحتی منطقه غرب آسیا از جهات گوناگون با وضعیت فعلی قابل مقایسه نبود و برای کشور در عرصه های اقتصادی، فرهنگی وغیره و برای منطقه، زوال و انزوای بیشتر آمریکا، نابودی رژیم جعلی اسرائیل و.. وضعیت بهتری به مراتب بهتر از حال متصور می بود
برای نمونه یکی از واکنش حضرت امام (ره) که در خصوص حضور ناو آمریکایی در خلیج فارس بوده را مورد بررسی و تحلیل مختصر قرار می دهیم.
اگر بتوان به طور خلاصه بیان نمود، رویکرد امام (ره) رویکردی تهاجمی، پیش دستانه و کاملاً بازدارنده بوده است و ایشان بر این عقیده بوده اند که از همان ساعات اولیه حضور امریکایی ها ، ۲ موشک به این ناو زده شود. مسئولین کشوری و لشکری وقت از نظر امام (ره) تعجب می کنند و ایشان در ادامه می فرماید ” نظر من این است، شما خودتان بروید شُور(مشورت) کنید به هر نتیجه ای رسیدید من قبول دارم” با عنایت به ترس برخی مسئولین از هیمنه امریکا و قدرت نظامی او، آنها در نهایت مجاب نمی شوند و تهاجمی صورت نمی گیرد.
از آنجا که ولی فقیه، جنبه ی و ماهیت دیکتاتوری ندارد که همه مجبور باشند اطاعت کنند، امام (ره) تابع نظر جمع شده و لیکن در انتهای آن جلسه ای که مسئولین به خدمت ایشان رسیده بودند به مقام معظم رهبری می فرمایند :” من هنوز نظرم شلیک ۲ تا موشک است..”
نکته ای که از اهمیت ویژه ای برخوردار است و می بایست به آن توجه شود این است که جمهوری اسلامی ایران در زمان جنگ تحمیلی از طریق کشور های کره شمالی و لیبی چند موشک بالستیک تامین کرده که در آن بُرهه از زمان فقط ۲ موشک از آنها باقی مانده بود و فرماندهان سپاه بنا داشته اند که یکی از ۲ موشک را مهندسی معکوس کرده و دیگری را برای روز مبادا داشته باشند ولیکن حضرت امام(ره) حتی با علم به این موضوع بر شلیک همان ۲ موشک تاکید داشتند..
صرف نظر از بیان جزئیات مبانی اعتقادی و وجوب اطاعت از ولی مطلقه فقیه که تصرف در جان و مال افراد جامعه دارد ، قطعیتی است که خداوند متعال به واسطه خلیفه الهی آنان در آینده منویات ولی خود قرار داده است که نبود و یا کمبود این اعتقاد عمیق در افکار تک تک مسئولین و آحاد جامعه وجود دارد و اگر مواظبت نباشد تاریخ دوباره تکرار خواهد شد.
مردم کوفه در ابتداء با حضرت مسلم بن عقیل آزمایش شدند و در ادامه امام زمان خویش را به مسلخ گاه کشاندند..
نظام جمهوری اسلامی نیز هم اکنون با ولی فقیه که نایب امام زمان (عج)است امتحان می شود و نوع تبعیت پذیری ها، رفتار و مواضع ما، جایگاه و عاقبت همه ی ما را در زمان ظهور امام عصر(عج) تعیین می کند.
(امام حسین(علیه السلام): دین لق لقه ی زبان مردم است، در تنگناها دین دار واقعی کَم می شود)
بر اساس نظرات تحلیل گران سیاسی مطرح در کل دنیا که اظهارات آنها سال های بعدتر منتشر می شود، اگر ایران در زمان اولیه حضور آمریکایی ها در دهانه تنگه هرمز در اواخر جنگ تحمیلی عراق، به ناو های امریکایی حمله می کردند(توصیه موکد حضرت امام (ره))، امریکایی ها برای همیشه در منطقه غرب آسیا و یا حداقل در خلیج فارس جرات حضور پیدا نمی کردند چراکه در آن زمان مسئولین امریکا به شدت در این کشور در تنگنا بودند و افکار عمومی اجازه نمی داد که دولت امریکا قدم در باتلاقی همانند ویتنام بگذارد، مضاف بر این که امریکایی ها به شدت از انقلاب اسلامی می ترسیدند و در لبنان و بیروت هم شکست خورده و حتی در جنگ ۱۹۸۳-۱۹۸۲ اعلام شکست نیزکرده بودند.
زمانی که ناو شکن آمریکایی نیوجرسی وارد سواحل لبنان شد ، جوزف ابوخلیل در روزنامه فالانژیست”کار”نوشت: کجاست خدای مستضعفین در مقابل عظمت نیوجرسی؟
اندک زمانی بعد، عماد مغنیه« نابغه مقاومت اسلامی» با منفجر کردن مقر تفنگداران دریایی آمریکایی، ۲۴۱ تَن از کماندوهای آمریکایی را به درک واصل کرد و در پاسخ به جوزف ابوخلیل روی بدن کماندوهای کشته شده را امضاء کرد و نوشت: «پروردگار مظلومان اینجاست ، پس عظمت نیوجرسی کجاست؟»
بعد ها نظرات بعدی حضرت امام (ره) توسط شخصیت هایی منتشر شد که ایشان در ادامه ی اظهار نظر در مورد شلیک موشک به ناو امریکایی به مقام معظم رهبری فرموده بودند ” این را بدانید که هر وقت بخواهید با امریکا و انگلیس مسامحه کنید، آنها فشارشان را بیشتر می کنند. بهترین کار با امریکا این است که با شجاعت و شهامت با آن برخورد کنید. شما بعد از من یادتان باشد که با امریکا نباید مسامحه کرد.باید با آن برخورد محکم کرد و نترسید که هیچ غلطی نمی تواند بکند..”
سوالی که در عصر حاضر مطرح بوده این است که اگر بعد از شهادت حاج قاسم مسئولین کشور به توصیه امام جامعه مبنی بر انتقام سخت عمل می کردند و در همان ساعات اولیه بعد از اتمام جلسه شورای عالی امنیت ملی که با حضور معظم له تشکیل شده بود، تهاجمی به معنای واقعی کلمه برای مثال حمله به سفارت این کشور در بغداد که تا ساعت ۱۳ همان روزِ شهادت سردار، حداقل ۱۵۰ نفر امریکایی در آن حضور داشتند، صورت می پذیرفت، آیا هم اکنون امریکایی ها در منطقه، نَه ، حداقل در عراق حضور داشتند؟ آیا هم اکنون شرایط اقتصادی و منطقه ای کشور و غرب آسیا بهتر نبود؟ آیا آقایی دلار به مراتب در سطح جهان کمتر از گذشته نشده بود؟ آیا هم اکنون رژیم جعلی و کودک کُش صهیونیستی جرات پیدا می کرد به پشتیبانی و حمایت امریکا و حضور ناو های این کشور در دریای سرخ و دریای مدیترانه، قریب به ۸۰۰۰ نفر از مردم مظلوم غزه را به خاک و خون بکشد؟ و خیلی از آیا های دیگر.
بعدها معظم له حمله به پایگاه عین الاسد را به “سیلی” تشبیه کردند و نه بیشتر.. و حداقل از نظر حقیر، رضایت مندی کامل ایشان را به دنبال نداشت.
راه کنش های تهاجمی
امام خامنه ای(حفظه الله) عامل نجات کشور در بزنگاهای مختلف را “غیرت دینی” ملت ایران می داند. این خط مشی را ایشان برای مسئولین و آحاد جامعه معرفی می کند و تاکید دارند که این غیرت دینی در همه ی عرصه ها می بایست تقویت شود .
متاسفانه در سال های گذشته فضای مجازی یَله و رها و سکوهای مجازی دشمن، مستقیماً غیرت دینی جوانان و مردم را مورد حمله و بمباران قرارداده است و علاوه بر آن با عنایت به اینکه تا سال ۱۴۰۵ جزء ۱۱ کشور پیر دنیا می شویم، به خودی خود، انگیزه مقاومت و مبارزه از آحاد جامعه گرفته می شود و اگر دَرب بر همین پاشنه بچرخد زمینه برای سلطه دشمن که پیش تر در حوزه فرهنگ و اقتصاد بوده، وارد مرحله جدیدی شده و تمامیت ارضی کشور را مورد تهدید و هجوم قرار خواهد داد.
پیرو تله جمعیتی که عرض شد، مشاور امنیت ملی نتانیاهو در کنگره اسرائیل اظهار داشته، ایران ادعا می کند اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید، اما من با آمار و ارقام اثبات می کنم ایران خودش ۲۵ سال آینده را نخواهد دید..
مشاور جرج بوش سال پیش گفته بود، لازم نیست به ایران حمله کنید چون ایران خودش در بحران جمعیت نابود می شود، اگر خواستید به عراق حمله کنید
اگر در بزنگاه ها، تهاجم های پیش دستانه متناسب با نوع تهدید به دشمن صورت گیرد قطعاً مشکلات کشور در همه ی حوزه ها خیلی کمتر شده و حتی از بین می رود و حاکمیت، حاکمیت دینی مبتنی بر عقل به معنای واقعی کلمه، استوار تر و پایدار تر بروز و ظهور خواهد کرد و در معادلات قدرت در جهان، جای پای محکم تری خواهیم داشت و این حتی تبدیل خواهد شد به نان سر سفره
مردم که به نظر حقیر حداقل ترین دستاورد است..
از راهکارها و پیشنهادات در رویکرد تهاجمی، علاوه بر تهاجم پیش دستانه در مرحله اول که تهاجم نظامی به احزاب و گروهک های معاند در اقلیم کردستان، رژیم منحوس اسرائیل و مواضع آمریکا در منطقه است می توان تمرکز را بر تهاجم در حوزه فرهنگی گذاشت برای مثال، می توان دستگیری، عودت و محاکمه شخصیت های رسانه ای تاثیرگذار معاند همانند مصیح علی نژاد، علی کریمی، شاهین نجفی وغیره را در دستور کار و اولویت قرارداد و در موازات آن همانند توابین سازمان منافقین، از شخصیت هایی مثل سیما ثابت ها دعوت کرد و حتی در صورت لزوم و توبه واقعی آنان، پناهندگی داد تا شیرازه دشمن های رسانه ای از هم بپاشد و باعث ایجاد رعب و وحشت در اردوگاه رسانه ای دشمن شده و با توجه به اختلافات موجود در بین اپوزیسیون اقدام به موقع این چنینی قطعاً اتفاقات مبارکی را برای جمهوری اسلامی در سطح دنیا رقم خواهد زد..
از آن جا که یکی از مراتب مرحله عملی نهی از منکر، کُشتن است و سابقاً نیز با توجه به شنیده ها اتفاق افتاده که نهاد های اطلاعاتی کشور بعد از جنگ با عراق، تعداد زیادی از خلبانان ارتش صدام را که در حملات به ایران مشارکت داشتند در اقصی نقاط جهان تعقیب و حذف کردند و اقدامات دیگر نظیر آن (حذف برخی از افراد موثر در ترور حاج قاسم،و..)، در این بُرهه از زمان و با توجه به شرایط کشور و رهنمود های قرآن کریم می تواند اقدامات مشابه را در خصوص معاندین خارج از کشور در دستور کار قرار داد.
آیات ۱۹۰تا ۱۹۳ سوره مبارکه بقره درباره حکم جهاد با ظالم است. این آیات همگی باهم مرتبط هستند و به خوبی نشان می دهد که هدف جهاد ، خاموش کردن آتش فتنه است (فتنه های فرهنگی و اجتماعی و نظامی) و در آیه ۹۱ سوره نساء خداوند متعال می فرماید “اگر از درگیری با شما کنار نرفتند و دست از شما نکشیدند، آنها را هرکجا یافتید اسیر کنید و در[صورت احساس خطر] به قتل برسانید..”
از نظر اسلام «مشروعیت قتال» جایی است که دشمن توطئه ای چیده یا آماده حمله باشد، آیا در این هنگام عقل سلیم می گوید اگر دشمن خواست شما را به قتل برساند، دست به سلاح نبرید؟
در حملات اخیر به غزه نیز مثلث تحریف ، سازش و تحمیل ، در کمین برای تکرار قطعنامه ۵۹۸ و انتقام سخت است. اینکه حضرت آقا فرمودند: بی تاب می شوند ، برای مردم خبر است و برای مسئولان نظامی، انشاء و امر، یعنی بی تاب بشوند و اگر وحشی گری ها ادامه پیدا کرد بی تاب بشوند و این یعنی اذن برای اقدام…
حتی حضرت آقا فرمودند: فوری بمباران متوقف بشود اما صهیونسیت ها برای محک ما، متوقف نکردند
و اینکه معظم له چندبار فرمودند: دیگر کسی نمی تواند جلوی نیروهای مقاومت را بگیرد، برای دشمن پیام تهدید دارد و برای مقاومت، پیام مهم دیگری دارد و آن اینکه رهبری هم جلوی کسی را نخواهد گرفت و نمی شود بهانه آورد..
نتیجه گیری :
از آنجا که به تعبیر معظم له، “ما هم اکنون در شرایط بَدر و خیبریم ..” مراقب باشیم فرمان صریح امام جامعه علیه جنایات صهیونسیم را مانند قضیه کشف حجاب بی اعتبار نکنند که ما ماندیم و گسترش ویروس ویرانگر کشف حجاب و بی برنامگی و بی تفاوتی مسئولان، خدای ناکرده اینگونه نشود که ما بمانیم و تداوم جنایات اسرائیلی ها در غزه و بعد در ایران و بعد…
با هیچ منطقی نباید اجازه داد اسرائیل در حاشیه امن به جنایات آشکار و پنهان خود در جهان ادامه دهد
اگر اسرائیل در منطقه نابود شود، در تمام کشورهای جهان و جوامع اسلامی، امنیت کامل و آرامش برقرار می شود.
منابع :
– قرآن کریم
– المنار ، محمد رشید بن علی رضا (المتوفی : ۱۳۵۴ ه)،الهیئه المصریه العامه للکتاب ،۱۹۹۰ م ، مصر، ج ۲ ، ص۱۷۰ ، ذیل آیات مورد بحث.
– پیام قرآن ، مکارم شیرازی ، ناصر ، دار الکتب الاسلامیه ، تهران ، ۱۳۸۶ ه.ش ، چاپ نهم ، جلد ۱۰ ، ص ۳۲۰٫
– داستان یاران ، مکارم شیرازی ، ناصر ، امام علی بن ابی طالب(علیه السلام)، قم ، ۱۳۹۰ ه.ش ، چاپ اول ، ص ۲۱۵-۲۱۶ .
– تفسیر حضرت آیت الله حائری
– خاطرات علی اکبر پرورش
– خاطرات حجت الاسلام و مسلمین علی اکبر محتشمی
– منویات و سخنرانی های امام خامنه ای (حفظه الله)
– مصاحبه یکی از افسران ارتش صدام در فضای مجازی
– صدا و سیما ج.ا.ا
– کانال رسمی مجمع ملی فعالان امر به معروف و نهی از منکر
– کانال حجت الاسلام پناهیان
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.