توصیههای رییس جمهور به استاندار جدید کرمانشاه
روزنگارآنلاین، در جلسه امروز هیات دولت به ریاست دکتر پزشکیان با پیشنهاد وزارت کشور و نظر موافق اعضای کابینه ؛ منوچهر حبیبی به عنوان استاندار جدید کرمانشاه انتخاب شد تا پس از صدور حکمش با امضای رییس جمهور کار خود را در این خطه مرزی غرب ایران آغاز کند.
رییس جمهور در این جلسه ضمن توصیه به استاندار جدید برای توجه ویژه نسبت به محرومین و اقشار آسیبپذیر مساله توسعه استان کرمانشاه و جبران عقب ماندگیها در این زمینه در راستای سند چشم انداز کشور را مورد تاکید قرار داد و خطاب به حبیبی استاندار کرمانشاه افزود تلاش کنید اهداف دولت در رفع مشکلات و ایجاد رضایتمندی مردم را با جدیت پیگیری و محقق کنید چرا که ما در این مناصب هستیم تا به مردم خدمت کنیم.
توصیههای دکتر پزشکیان به استاندار کرمانشاه از شناخت او نسبت به مسائل و مشکلات استان نشات میگیرد و رییس جمهور دست روی مسائلی گذاشته که میتوان از آن به عنوان درد چند دهه ای این خطه غربی ایران نام برد که مردم مرزنشین با آن مواجهند؛ همان مردمی که هشت سال دفاع مقدس را تجربه کرده و پس از آن درگیر زلزله و سپس سیل شدند و این حوادث مشکلات مردم کرمانشاه را دوچندان کرد.
مشکلات و نیازمندیهای کرمانشاه
بر اساس آمارهای رسمی از جمعیت ۲ میلیون نفری استان کرمانشاه بیش از ۱۹۷ هزار نفر زیر پوشش سازمان بهزیستی و حدود ۲۰۰ هزار نفر در قالب ۷۵ هزار خانوار نیز از خدمات مختلف کمیته امداد امام خمینی بهره میبرند.
کرمانشاه از یک عقب ماندگی تاریخی رنج میبرد بطوریکه این استان مرزی قبل از انقلاب قربانی نگاه تبعیض آمیز و پس از انقلاب نیز دستخوش جنگ و ناامنی شد بطوریکه عملا این استان از روند توسعه بازماند.
دولت های پس از انقلاب اگرچه برای جبران عقب ماندگی کرمانشاه تلاش کردند اما به دلیل حجم مشکلات و آسیبهای استان تاکنون وضعیت منطقه به شرایط نرمال نرسیده و نیازمند تبعیض مثبت در اختصاص اعتبارات، امکانات و نگاه های ویژه حاکمیت و دولت است.
بیکاری یکی از مهمترین مشکلات مردم کرمانشاه است و به اصلی ترین دغدغه مردم و مسوولان استان تبدیل شده است و آمارها اگرچه سیر نزولی بیکاری در استان را نشان می دهد اما چون در جامعه و میان مردم ملموس نیست همچنان معضل اصلی استان است.
بر اساس آمارهای رسمی استان کرمانشاه از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایینتر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.
طبق گزارش مرکز آمار ایران، میانگین نرخ بیکاری کشور از ۹ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۸.۱ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید و کاهشی حدود ۰.۹ درصد را تجربه کرد؛ البته این کاهش در استان کرمانشاه بیشتر بوده است.
طبق این گزارش نرخ بیکاری کرمانشاه از ۱۴.۲ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت بطوریکه نرخ بیکاری استان در سال گذشته یک کاهش ۲ برابری را نسبت به میانگین کشور تجربه کرد.
همچنین در کنار رشد فزاینده بزهکاریهای اجتماعی در استان کرمانشاه ؛ کلانشهر کرمانشاه نیز با ضعف در حوزه مدیریت و مبلمان شهری مواجه است و دعوای همیشگی اعضای شورای شهر نیز آن را تشدید کرده است.
کمبود زیرساخت های جذب و ماندگاری گردشگر در کرمانشاه نیز باعث شده است علیرغم مزیت نسبی استان از حیث اماکن تاریخی و دیدنی درآمد اندکی نصیب مردم منطقه شود بطوریکه در کنار دیگر ضعفها باعث شده است درآمد سرانه خانوار کرمانشاهیان تعریف چندانی نداشته باشد.
اگرچه آمار جدید رسمی مستند و متقن از درآمد سرانه مردم کرمانشاه در دست نیست اما سال ۱۴۰۰ یکی از نمایندگان شرقی استان در مجلس شورای اسلامی مدعی شده بود سرانه درآمدی کرمانشاهیان ۱۵ میلیون تومان از میانگین کشوری کمتر است.
استاندار جدید کرمانشاه را بیشتر بشناسیم
منوچهر حبیبی متولد ۱۳۵۰ و کارمند رسمی وزارت کشور و دارای تحصیلات لیسانس راه و ساختمان، فوق لیسانس مدیریت و دکترای برنامه ریزی شهری است.
کارنامه اجرایی و مدیریتی حبیبی نشان میدهد او روند رشد در بدنه وزارت کشور را از مرحله کارشناسی شروع و تا سطح عالی ادامه داده است، تجربه مدیریت شهرداری، فرمانداری و معاونتهای مختلف استانداری و کار اجرایی میدانی در حوزه راه و شهرسازی می تواند به استاندار جدید کرمانشاه برای شناخت و حل مسائل استان کمک کند.
منوچهر حبیبی بیستمین استاندار کرمانشاه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است و بر اساس آمار و سوابق پیش از انقلاب نیز استان کرمانشاه ۳۴ استاندار داشته است.
شناسنامه کرمانشاه
استان کرمانشاه یک و نیم درصد از مساحت و ۲.۴ جمعیت ایران را در بر میگیرد و براساس آخرین تقسیمات کشوری دارای ۱۴ شهرستان با نامهای کرمانشاه، اسلامآباد غرب، پاوه، جوانرود، سنقر و کلیایی، سرپلذهاب، کنگاور، گیلانغرب، هرسین، صحنه، قصرشیرین، دالاهو، ثلاث باباجانی و روانسر است.
بر اساس دادههای سرشماری سال ۱۳۹۵ میزان شهرنشینی در استان کرمانشاه ۷۲ درصد است.
استان کرمانشاه بافت قومی و مذهبی دارد و اقوام کُرد، لک، جاف و ترک و همچنین مذاهب و فرق اهل تسنن، تشیع و اهل حق در این استان سکونت دارند.
استان کرمانشاه به لحاظ جغرافیای سیاسی اهمیت راهبردی داشته و افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُردنشین و عرب نشین کشور عراق دارد و جزو استان های مهم کشور محسوب می شود.
استان کرمانشاه در برخی محافل عمومی به عنوان هندوستان ایران شناخته میشود زیرا در یک زمان مشخص دارای آب و هوای چهار فصل است و اقوام مذاهب مختلف، آداب و سنن و رسوم متعدد و متنوع، زبانها و گویشهای متفاوت و پوشش های هزار رنگ و سنت های جذابی دارد.
کرمانشاه از پیشینه باستانی نیز برخوردار است و سنگ نوشته ها و بناهای تاریخی دوران قبل از اسلام و دیگر دوره های تاریخی نشان از وجود فرهنگ و تمدن در این دیار دارد.
استان کرمانشاه همچنین چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت ملی شده و ۲ اثر ثبت شده جهانی کتیبه بیستون و منطقه اورامانات دارد و با توجه به داشتن راهآهن، فرودگاه و زیرساختهای ارتباطی شرایط مناسبی برای توسعه گردشگری دارد./ایرنا
برچسب ها :استاندار کرمانشاه ، روزنگار ، روزنگارآنلاین ، رییس جمهور ، کرمانشاه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰